Wanneer weer eens verliefd?

Door pprs op maandag 2 juli 2018 20:43 - Reacties (23)
Categorie: -, Views: 5.538

Het was nog nacht. Dat ik haar ging kopen stond in de sterren geschreven.

Mijn eerste grote liefde was een Japanse. Ze viel op in de menigte door haar unieke voorkomen. Anders dan de consensus had ze geen rondingen, maar was ze plat. Achter het glas zat een prachtig binnenwerk, ver van de buitenwereld verwijderd. Ik had ook wel eens gekeken naar een Koreaanse of een Taiwanese, maar die konden me toch niet zo bekoren. De eerste indruk die mijn grote liefde maakte zal ik nooit vergeten: ik vond haar prachtig en wilde haar nooit meer kwijt. Ik vergaf haar al haar tekortkomingen. Sterker nog; die weersprak ik omdat ik het niet wilde zien. Maar op een gegeven moment werd ze me te traag en kon ik niet anders. Daarna ben ik nooit meer echt verliefd geweest, man.

Aan de Z vond ik alles mooi. Strak, normaal en vooral ook: waterdicht. "Maar voor een half uur op een meter diep hoor", werd me vaak toegebeten. Kon me niet schelen. "Ze houdt het nog geen vijf uur uit als ze echt aan is", dat zullen we nog wel eens zien. De extra gratis premium experience design headset erbij maakte het plaatje voor mij helemaal af. Shut up and take my money.

Ja echt, deze telefoon is fantastisch. De Sony Xperia Z had zo haar tekortkomingen, maar het was een prachtig apparaat. Snel (voor die tijd) en waterdicht! De headset die er toen bij zat, heb ik nog steeds regelmatig op. Met de camera maakte je eigenlijk niet zulke hele goede foto's, maar dat besloot ik gewoon niet te accepteren. Dat werkt gewoon! Heb je alsnog een goede camera. Kan ik iedereen aanraden.

Op den duur ben ik vreemd gegaan. De OnePlus One kon ik absoluut niet laten liggen. Ja, je bent toch Nederlander hè! ¤299 rakkers, ik neem er twee! Het was een prachtig apparaat voor die tijd, vooral als je de prijs erbij vertelde. "Voor een high-end Samsung betaal je twee keer zoveel!". Dat verhaal werkte maar een tijdje, want de gevoelens die ik voor de Z had heb ik voor deze telefoon nooit gehad. Ook was ik bang dat ik deze telefoon nooit meer kwijt zou raken (hoi mensen die dit lezen die hem nu nog hebben) omdat het in elk geval oneconomisch is om te upgraden. Locked-in.

Ik verzamelde de moed om een Galaxy S6 te kopen. Wat had ik mezelf qua camera tekort gedaan in al die jaren. Geweldige foto's. Anders dan een verzameling marketingtekst werd ik door mensen op mijn foto's aangesproken hoe ik die in hemelsnaam zo mooi gemaakt had.

Met mijn aanschaf van de S7 - een vooral slimme, maar niet zo sexy keuze - kreeg ik nog wat meer verbeteringen. Qua design niet te onderscheiden van mijn oude telefoon, maar wel een stuk sneller en wederom de camera verbeterd. En nu loop ik vast, want ik moet een nieuwe. En nee hij is niet kapot maar het moet wel. Hij wordt ook echt warm enzo. Ja echt zo dat je echt tijdens gebruik voelt dat hij warm wordt. Dus het is best ernstig.

De hamvraag: que? Wanneer word ik weer verliefd? Ik mis mijn Z gevoel. Ik heb een S7. Een S8 koop je nu niet meer, dat is een S7 met een mooi scherm. Een S9 is een verbeterde S8. Dus ook een S7. De OnePlus 6? Ik voel het gewoon niet. Alle Sony's zien er nog zo uit als toen van die liefde. Die weer kopen? Kan niet, te dikke bezels. Ja ik geef om uiterlijk.

En nu? Wie helpt me? Wie herkent dit? Ben ik alleen?

Reacties


Door Tweakers user vanaalten, maandag 2 juli 2018 20:48

Je kan natuurlijk nog een iPhone proberen...

* vanaalten rent hard weg... ;)

Door Tweakers user pprs, maandag 2 juli 2018 21:00

vanaalten schreef op maandag 2 juli 2018 @ 20:48:
Je kan natuurlijk nog een iPhone proberen...

* vanaalten rent hard weg... ;)
Pas op ik word emotioneel hoor!

Door Tweakers user harley, maandag 2 juli 2018 21:23

Had een S9 besteld en al voordat die binnen was alsnog een oneplus 6 besteld. Dit ter vervaning van de one plus one en eigenlijk alleen maar omdat de camera niet (meer) beviel. Voor de rest was de oneplus one nog steeds voldoende voor mij.

Door Tweakers user Jeroenneman, maandag 2 juli 2018 21:30

Een Vivo Nex? Een Huawei P20 Pro?

Door Tweakers user pprs, maandag 2 juli 2018 21:33

Jeroenneman schreef op maandag 2 juli 2018 @ 21:30:
Een Vivo Nex? Een Huawei P20 Pro?
Hey die Vivo kende ik eigenlijk nog niet!

Door Tweakers user Wailing_Banshee, dinsdag 3 juli 2018 08:44

Ik herken dit helemaal! Vooral dat laatste: "ja, ik geef om uiterlijk." Helaas in mijn geval wil ik juist geen bezel-loos en helemaal al geen edge. En die nieuwe trend van hoe smaller en langer hoe beter vind ik vreselijk. Waarom is er nog geen toestel zoals het toestel waar ik in 2015 op verliefd werd? Op elk toestel uit 2018 moet ik inleveren. Alles wordt vergeleken met mijn huidige liefde en komt te kort...

Door Tweakers user basjuh, dinsdag 3 juli 2018 09:21

Nokia 7, 7plus, 8, 8 scrirocco of de aankomende 9?

Door Tweakers user DonJunior, dinsdag 3 juli 2018 09:29

Ik zit precies in hetzelfde schuitje.. Mijn S7edge is het aan het begeven (roze lijnen over het scherm, barst in het scherm) maar voor de rest werkt hij nog perfect. Enerzijds wil ik gewoon een nieuwe (want leuk) maar aangezien de telefoon nog doet wat ie moet doen en qua batterij me ook nog niet in de steek laat vind ik het heel lastig.
Ik wil sowieso Android (vanwege het aanpasbare karakter) maar wel zonder Notch. Dat vind ik een oplossing voor een probleem bedenken die er niet hoeft te zijn. Daarnaast moet er ook een 3,5mm jack aan zitten (die gebruik ik nog bijna dagelijk namelijk en ik wil niet pielen met een verloopstukje, dat heb ik al bij een eerdere telefoon gehad (HTC Snap had dat in 2009 ook al) en dat is niet voor mij.
Ergo.. dan blijft er niet veel over. Ben zelf enorm gecharmeerd van de Oppo Find X. Alleen al vanwege het hoge gadget gehalte .. maar die heeft dus geen 3,5mm jack (aarrrggghhh)
De S8 of S9 zal het waarschijnlijk gaan worden. Maar wil eigenlijk iets anders dan Samsung (ivm al die onnodige extra meuk die geinstalleerd wordt)
De nieuwe Nokia's met Android One erop vind ik ook tof, vanwege het cleane karakter van Android One. Maar de nieuwe 8 scirocco heeft geen 3,5mm jack. De Nokia 7 weer wel maar dat is een stap terug van de S7... Nee het valt niet mee..

Door Tweakers user wibra, dinsdag 3 juli 2018 14:26

je zoekt nu eigenlijk een excuus om een telefoon te kopen, terwijl die S7 nog niet de slechtste is.

"Ja echt zo dat je echt tijdens gebruik voelt dat hij warm wordt. Dus het is best ernstig. "
is dat echt zo ernstig? echt?

Die S7 kan nog perfect mee, je mist geen enkele super-feature die de S9 heeft. dus je gaat enkel teleurgesteld zijn in je nieuwe koop denk ik zo.

Ik heb ook een S7 en ik merk dat de batterij er op achteruit gaat, maar niets waar ik niet kan rondwerken. moet hem gewoon wat vaker aan de lader hangen...

Door Tweakers user Chandd!, woensdag 4 juli 2018 08:57

Wat leuk om dit te lezen! Ik was (en ben) hartstikke verliefd op de Xperia Z. Heb de levensduur geprobeerd te verlengen met Cyanogenmod, maar uiteindelijk moest ik toch echt over. Heb denk toch wel vier tot vijf jaar met de telefoon gedaan.

Wat was de volgende keuze? Voor mij de Xperia XZ1 Compact. Dit keer niet in het zwart, maar sexy rood/roze (Twilight Pink). Geen gigantische telefoon deze generatie, maar passend in één hand. Wellicht dat de nieuwe generatie van Xperia je toch weer vlinders doet laten voelen?

Door Tweakers user michaelvink, woensdag 4 juli 2018 10:31

Dan heb je een aardig roze bril op, aangaande de Xperia Z.

- Batterijduur was niet best om mee te beginnen en daalde dramatisch snel
- Scherm. Misschien ben ik verwend met OLED, maar man man, wat had dat ding een beroerd scherm! Flets, aflezen in zonlicht was een drama, geen succes!
- Zo waterdicht was het toestel niet. Twee keer vochtschade gehad na een regenbui waarbij de telefoon in m'n zak zat (wat ik overigens nooit met niet-waterdichte toestellen heb gehad, vreemd genoeg). Klepjes allemaal als nieuw (ik gebruikte zo'n dock voor het laden en een bluetooth headset, dus die klepjes zijn misschien twee keer open geweest om data over te zetten) en goed afgesloten, en iedere keer weer gezeik gehad ivm garantie.

Mijn ervaring met het toestel is echt heel anders dan de jouwe. Ik zie het meer als een hele, hele slechte ex dan een eerste liefde.

Door Tweakers user Akemi, woensdag 4 juli 2018 11:27

Ja ik geef om uiterlijk

Ik vrees dat functionaliteit geen hoge prio heeft maar eerder de pats factor als ik dit zo lees. Je zoekt een excuus om weer iets nieuws te kopen alleen het huidige aanbod heeft niet genoeg patsfactor.

Door Tweakers user pprs, woensdag 4 juli 2018 12:25

michaelvink schreef op woensdag 4 juli 2018 @ 10:31:
Dan heb je een aardig roze bril op, aangaande de Xperia Z.
Haha dat is absoluut waar. Ik heb precies hetzelfde als jij ervaren, maar je weet pas wat je mist als je het niet meer hebt :+

Door Tweakers user Danny.G, woensdag 4 juli 2018 13:12

Ik denk dat je dat gevoel enkel nog enigzins zal krijgen bij OnePlus en Nokia. Eventueel een Xiaomi toestel. Laten we hopen dat Samsung inderdaad gaat stunten met de Galaxy S10, maar dat gaat een mooi prijskaartje krijgen.

Ik mis dat gevoel dat ik kreeg bij de OnePlus One namelijk ook nog steeds. De OnePlus 3 kwam aardig in de buurt overigens.

[Reactie gewijzigd op woensdag 4 juli 2018 13:13]


Door Tweakers user lexi, woensdag 4 juli 2018 15:18

Mi8 Explorer dunkt me. Top specs en een achterkant om de nerd mee uit te hangen :)

Door Tweakers user kazz1980, woensdag 4 juli 2018 15:57

Ja, exact mijn gevoel!!
Ik had de Xperia Z, Z2 en Z3. Fantastisch. Maar ja - helaas bleef Sony stilstaan en werd de Z3 uiteindelijk vervangen door een Samsung S8.

Absoluut een geweldig toestel, maar het mist de charme. Ik was trots op mijn Sony's en deelde dat gevoel graag. Bij Samsung heb ik eerder de neiging mijzelf te gaan verdedigen...

Misschien komt Sony nog eens met iets vernieuwends - en dan met name ook qua uiterlijk, dan stap ik meteen weer over! Maar tot die tijd sla ik over.

Door Tweakers user rens-br, donderdag 5 juli 2018 10:41

Ook was ik bang dat ik deze telefoon nooit meer kwijt zou raken (hoi mensen die dit lezen die hem nu nog hebben) omdat het in elk geval oneconomisch is om te upgraden. Locked-in.
Hoi! Ik ben nog steeds een tevreden gebruiker van de OnePlus One.
Danny.G schreef op woensdag 4 juli 2018 @ 13:12:
Ik mis dat gevoel dat ik kreeg bij de OnePlus One namelijk ook nog steeds. De OnePlus 3 kwam aardig in de buurt overigens.
Dat geldt voor mij inderdaad ook. Tot nu toe zijn er maar weinig toestellen waar ik echt heel warm van werd. De OnePlus 3/3T viel daar wel onder, maar mijn OPO werkte toen nog gewoon erg goed.

De Vivo Nex die paar weken geleden gepresenteerd heeft voor mij wel echt een Wauw factor, alleen de software en custom rom support valt nogal tegen. Waardoor ik het toestel toch links laat liggen.

Door Tweakers user Pathogen, donderdag 5 juli 2018 16:08

Ik snap je gevoel! Echt onderscheidende telefoons zijn er niet meer. Design is ondergeschikt geraakt aan maar zoveel mogelijk scherm in een telefoon proppen.
Ondanks dat ik een verstokte Android-gebruiker ben overweeg ik tegenwoordig serieus een iPhone SE. Dat was nog eens een prachtig stukje ontwerp. Accentjes, randjes, en gewoon een goed, vlot werkende telefoon in een handzaam jasje.

De Sony Xperia Compact telefoons vond ik ook prachtig, maar de glazen achterkanten zijn gewoon een debiele keuze om ervoor te zorgen dat de telefoon maar zo snel mogelijk kapot kan. Grotere telefoons hebben me nooit mogen bekoren. Ik zit nu "vast" aan mijn OPX omdat er simpelweg niks goeds op de markt komt. Geen lelijke telefoon als je het hoesje weg zou laten, maar veel te kwetsbaar om dat dan ook te doen.

Door Tweakers user YourMom, donderdag 5 juli 2018 16:34

Damn!

Leuk geschreven hoor, daar niet van maar voor mij een beetje teleurstellend: ik dacht dat het om een wagen ging... "Japanse" en bij "Z" dacht ik aan een Nissan 350Z of 370Z.... ook Japans...

Toegegeven: ik vond het al raar dat je zei "geen rondingen maar plat" maar toen had ik nog hoop. :P

Door Tweakers user YourMom, donderdag 5 juli 2018 16:50

En even om te antwoorden op het vraagje onderaan je blog...

Ja, ik herken dat gevoel zeker en vast, al ging het bij mij nooit om telefoons maar om wagens... Ben nooit meer verliefd geworden op een auto als op mijn tweede wagen. Uiterlijk zijn er mooiere, dat was toen ook al -al wou ik dat toen ook niet zien- maar het totaalpakket maakte het gewoon... Prestaties, rijgevoel, wegligging, reactiesnelheid, geluid... Heb ondertussen al met krachtigere én mooiere wagens gereden maar geen enkele "had het allemaal tegelijk" als je weet wat ik bedoel...

Terug over naar telefoons: mijn vrouw heeft onlangs haar Galaxy S6 ingeruild voor een Huawei P20 en alhoewel ze die aankoop met een zekere terughoudendheid deed... zei ze na 2 dagen nooit nog Samsung te willen... Ze is vol lof.
Misschien kan een Chinese "dame" je ook ooit bekoren?

De P20 pro is de ultieme "Galaxy-killer" in de Huawei lijn maar persoonlijk dubbel zo duur als wat ik ooit aan een telefoon zou geven...

Ik wens je i.i.g. veel geluk toe in ...euhm... de liefde, dat je de ware maar snel gevonden hebt... :*)

Door Tweakers user Hkuit, vrijdag 6 juli 2018 14:31

even een relativerende reactie: we hebben het hier over een telefoon hè. Een geweldig ding, waarmee je echt alles kunt en ook nog kunt telefoneren (mocht je dat willen), maar het blijft een ding. En het lijkt me goed om daar niet teveel emotie aan te koppelen, er is zoveel meer dan alleen 'dingen'.
Ik dacht echt dat dit blog over 'verliefdheid' zou gaan. Vond het wel bijzonder, om daarover te schrijven in je persoonlijke Tweakblog, maar ook wel stoer. Na 2 zinnen realiseerde ik me dat dit niet over een meisje (of jongen) ging, maar toen dacht ik heel even dat het inderdaad over een auto ging. Ook een ding, en ook een waar veel mensen 'verliefd' op worden. Maar toen ik ergens Experia zag staan wist ik dat het over telefoontjes ging.
Ik heb ook al >10 mobieltjes versleten, misschien wel 15, maar mijn conclusie is dat ik pas echt blij wordt van de dingen die ik doe met mijn telefoon. Leuke berichten ontvangen, mooie foto's maken en krijgen, geweldige websites ontdekken, fijne muziek beluisteren. Het ding zelf? Het is maar een middel, wat inderdaad nauwelijks meer is te onderscheiden van de concurrentie omdat er geen knoppen e.d. meer opzitten.

Door Tweakers user kazz1980, vrijdag 6 juli 2018 23:28

Pathogen schreef op donderdag 5 juli 2018 @ 16:08:
Ik snap je gevoel! Echt onderscheidende telefoons zijn er niet meer. Design is ondergeschikt geraakt aan maar zoveel mogelijk scherm in een telefoon proppen.
Dat is ook design?? Voor mij een belangrijke reden om van Sony af te stappen... die foeilelijke bezels die ook nog eens zonde van de ruimte zijn...
De Sony Xperia Compact telefoons vond ik ook prachtig, maar de glazen achterkanten zijn gewoon een debiele keuze om ervoor te zorgen dat de telefoon maar zo snel mogelijk kapot kan.
Euh, nee! Dat glas is prachtig om te zien én maakt draadloos opladen mogelijk... Gooi er een gehard glazen protector tegenaan (paar euro bij Ali) en het gaat ook nooit kapot....

Door Tweakers user DamirB, zaterdag 7 juli 2018 16:57

pprs schreef op maandag 2 juli 2018 @ 21:33:
[...]


Hey die Vivo kende ik eigenlijk nog niet!
Die nieuwe OPPO misschien? Find X

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.